4 tuintips voor een kleine tuin

Blog 4 tuintips voor een kleine tuin

Het is niet vanzelfsprekend dat je een grote tuin achter je woning hebt. De meesten van ons moeten dus keuzes maken hoe praktisch ze hun tuin gaan inrichten. Je moet ervoor zorgen dat het niet té klein en té vol wordt. Hoe praktischer jij jouw tuin hebt ingericht, hoe ruimer deze oogt. Hieronder staan een aantal tips voor het inrichten van een kleine tuin.

1 Lichte kleuren

Kies allereerst voor een lichte schutting. Wanneer je een zwarte schutting laat plaatsen, lijkt de tuin nog kleiner. Ga dus voor een kleurenpalet met lichte kleuren zoals wit, crème of lichtgrijs. Probeer ook vooral om niet van dit kleurenpalet af te wijken: als je meerdere kleuren met elkaar combineert, kan het rommelig lijken.

2 Kies voor groot

Misschien klinkt dit tegenstrijdig, maar wanneer je tegels gaat uitzoeken voor een kleine tuin kun je beter gaan voor een grote tegel. Als deze eenmaal op de grond gelegd zijn, zie je dat dit een enorm rustig effect creëert. Ook grote bloempotten kunnen helpen bij de creatie van een groter ogende tuin.

3 Geen klinkers

We weten allemaal hoe mooi klinkers zullen staan bij een jarendertighuis. Toch passen klinkers niet in elke tuin, zo ook niet in een kleine tuin. Een kleine tuin lijkt met klinkers nóg kleiner: door de naden lijkt de tuin onrustig. Bovendien vergt dit iets meer onderhoudswerk. 

4 Opgeruimd staat netjes

Hoe netter de tuin, hoe groter deze lijkt. Elk jaar komt er wel weer een bloempotje, een bankje of een lampje bij: zorg er dan ook voor dat er ieder jaar iets uit de tuin verdwijnt. Houdt het simpel.

Recente berichten