De 5 voordelen van een Himalaya-zoutlamp

Blog De 5 voordelen van een Himalaya-zoutlamp

Zoutlampen zien er niet alleen leuk uit, ze zijn ook nog eens ergens goed voor. Eigenlijk is het een groot blok zout die van binnenuit wordt verlicht. Ze kunnen schijnbaar de symptomen van een depressie en angst verminderen. Hieronder lees je alles over de voordelen van een zoutlamp.

1 Reinigen de lucht

De klomp zout trekt vervuilende luchtdeeltjes aan. Hierdoor blijft de lucht schoner en worden de bacteriën en allergieën verwijdert. Doordat je leeft in een schonere lucht, kun je ook makkelijker ademen. Ook helpt het inademen van deeltjes zout bij de afbraak van slijm.

2 Warm licht

Dankzij het warme en zwakke licht dat wordt afgegeven door de zoutlamp, kun je beter slapen. Ook ervaar je hierdoor minder stress en ga je je door een betere nachtrust fijner voelen.

3 Beter humeur

Een studie heeft aangetoond dat een zoutlamp de serotonine en tryptofaan in het lichaam verhoogt. Deze stofjes hebben beide te maken met het regelen van het humeur, waardoor de gevoelens voor angst en depressies worden verminderd.

4 Weinig energieverbruik

Je hoeft je geen zorgen te maken over torenhoge rekeningen als je veel gebruik maakt van de zoutlamp. De lichtbron verbruikt namelijk niet veel wattage, waardoor je niet veel energie verbruikt.

5 Negatieve ionen

Zoutlampen zouden negatieve ionen afgeven. Deze ionen zijn elektrisch geladen moleculen, die overal om ons heen zweven. Jouw mobieltje en laptop geven bijvoorbeeld positief geladen ionen af die een negatieve impact hebben op onze gesteldheid. Dankzij een zoutlamp worden deze ionen in balans gebracht.

Recente berichten